Mai multă știință

The science behind the components of Cardio Fortis

Am colectat câteva dintre numeroasele studii clinice despre componentele Cardio Fortis.

Știința din spatele Fruitflow®

Fruitflow® a fost descoperit în 1999 la Institutul de Cercetare Rowett de către profesorul Asim Duttaroy și, de atunci, a fost subiectul a numeroase studii clinice - cu zece diferite teste umane până în prezent pentru a susține beneficiile sale pentru sănătatea cardiovasculară. Aceste studii s-au concentrat pe o varietate de domenii diferite, de la efectele acute și cronice până la implicatiile de siguranță ale consumului excesiv, pentru a lua în considerare pe deplin toate aspectele siguranței și eficacității, și au constatat o eficacitate de 97% la subiecții de testare.

De exemplu, s-a efectuat un studiu pe parcursul a șapte ore la 23 de subiecți umani canulați pentru a determina eficacitatea unei băuturi suplimentare care conține Fruitflow® și atât debutul cât și durata efectelor antiplachetare. Rezultatele au arătat o inhibare semnificativă a funcției plachetare de bază la trei ore după consum, care a durat 12 ore.1

Acest lucru a fost urmat mai târziu de un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, realizat pe 90 de indivizi sănătoși cu funcție normală a plachetelor pentru a determina potrivirea lui Fruitflow® ca supliment alimentar. Din nou, s-au observat reduceri semnificative ale agregării ex vivo a plachetelor la trei ore după suplimentare.2 Atunci când este luat în mod regulat (o dată pe zi), menținerea agregării normale a plachetelor este continuă și, spre deosebire de intervențiile medicale mai puternice, utilizarea prelungită a Fruitflow® nu duce la efecte secundare adverse, reacții alergice sau la un risc crescut de sângerare.

Eficiență dovedită: studiul O'Kennedy et al. din 2017 este un test randomizat controlat recent care a comparat Fruitflow® cu aspirina. Un total de 47 de subiecți sănătoși au participat la un test dublu-orb care a examinat răspunsurile plachetare la ambele substanțe. Tratamentele acute și de șapte zile cu 75 mg aspirină au fost comparate cu controlul (cu și fără Fruitflow® concomitent) pe parcursul a cinci ore. Reacția de agregare a plachetelor, eliberarea de tromboxană A2 a plachetelor, timpurile de coagulare plasmatică și timpul pentru formarea unui cheag hemostatic primar au fost toate măsurate pentru a fi comparate. Rezultatele au evidențiat că suprimarea plachetară observată după consumul de Fruitflow® este aproximativ o treime din suprimarea urmată de consumul zilnic de aspirină, fără efecte secundare. Acțiunea reversibilă a Fruitflow® înseamnă că este mai puțin probabil să se extindă în timp pentru a forma un cheag decât aspirina, ceea ce îl face mai potrivit - și mai sigur - pentru utilizare în prevenirea primară.3

Știința din spatele resveratrolului

Un studiu din 2016 condus de cercetătorii de la Universitatea Estadual de Montes Claros din Brazilia (Unimontes) și Universitatea Texas Tech din SUA a hrănit șoarecii cu o dietă bogată în proteine ​​și grăsimi polinesaturate și le-a administrat, de asemenea, suplimente de resveratrol. Cercetătorii au descoperit că nivelurile medii ale colesterolului total și greutatea corporală a șoarecilor au scăzut, iar nivelurile lor de colesterol HDL "bun" au crescut. Se pare că resveratrolul influențează nivelurile de colesterol prin reducerea efectului unei enzime care controlează producția de colesterol.4

Universitățile din Franța: Universitatea Paris Descartes, Sorbonne Paris Cité, Paris 75006, Franța. Universitatea Paris Descartes și Spitalul Pitié-Salpêtrière-Charles Foix s-au concentrat pe relația dintre resveratrol și oxidarea colesterolului LDL "rău". Au descoperit că, ca antioxidant, acesta poate reduce, de asemenea, oxidarea colesterolului LDL "rău". Oxidarea LDL contribuie la acumularea de plăci în pereții arterelor.5, 6

O nouă înțelegere a resveratrolului ca compus ateroprotector: Centrul Canadian de Cercetare asupra Îmbătrânirii a studiat capacitatea resveratrolului de a inhiba peroxidarea lipidică și de a îmbunătăți eliminarea colesterolului. Au investigat relația dintre efectele antioxidante ale resveratrolului și capacitatea sa de a promova eliminarea colesterolului. Conform studiului, resveratrolul pare a fi un antioxidant natural care îmbunătățește eliminarea colesterolului. Aceste proprietăți îl fac un antioxidant natural potențial care ar putea fi folosit pentru prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare.7

Știința din spatele rutinei

Autorul Robert Flaumenhaft, un investigator din Divizia de Hemostază și Tromboză de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess afiliat la Harvard (BIDMC) și profesor asociat de medicină la Harvard Medical School, a efectuat studii în 2012 despre rutin și s-a demonstrat că inhibă formarea cheagurilor de sânge într-un model animal de tromboză. "Acest descoperire explică cum această compus poate fi atât un inhibitor puternic al PDI, cât și un supliment alimentar sigur", concluzionează Flaumenhaft. Echipa a mers mai departe pentru a testa rutinul într-un model de șoarece al trombozei. Deoarece știau că oamenii vor lua rutin sub formă de pastile, au inclus studii în care compusul a fost administrat oral și au stabilit că își menține cu succes proprietățile anti-trombotice după metabolizarea orală. "Rutinul s-a dovedit a fi cel mai puternic compus anti-trombotic pe care l-am testat vreodată în acest model", spune Flaumenhaft. De menționat în mod special, rutinul a fost arătat că inhibă acumularea de plachete și generarea de fibrină în timpul formării trombilor. "Cheagurile apar atât în artere, cât și în vene", explică Flaumenhaft. "Cheagurile din artere sunt bogate în plachete sanguine, în timp ce cele din vene sunt bogate în fibrină. Acest descoperire sugerează că un singur agent poate trata și preveni ambele tipuri de cheaguri."8

References

  1. O’Kennedy, ‘Effects of antiplatelet components of tomato extract on platelet function in vitro and ex vivo: a time-course cannulation study in healthy humans’, Am J Clin Nutr, vol. 84, 2006, p. 570-579. [PubMed]
  2. O’Kennedy, ‘Effects of tomato extract on platelet function: a double-blinded crossover study in healthy humans’, Am J Clin Nutr, vol. 84, 2006, p. 561-569. [PubMed]
  3. O’Kennedy, ‘A randomised controlled trial comparing a dietary antiplatelet, the water-soluble tomato extra Fruitflow, with 75mg aspirin in healthy subjects’, European Journal of Clinical Nutrition, vol. 71, 2017, p. 723-730. [PubMed]
  4. Distinct metabolic effects of resveratrol on lipogenesis markers in mice adipose tissue treated with high-polyunsaturated fat and high-protein diets [PubMed (nih.gov)]
  5. Resveratrol and Cardiovascular Diseases – [PubMed (nih.gov)]
  6. Role of oxidized low density lipoprotein in atherogenesis [PubMed (nih.gov)]
  7. A new insight to resveratrol as an atheroprotective compound: inhibition of lipid peroxidation and enhancement of cholesterol efflux [PubMed]
  8. Flavonoid compound can prevent blood clots [edu]

Doriți să vă ocupați de problemele inimii dumneavoastră?

Comandați produsul nostru cu livrare gratuită la domiciliu